Hírarchívum

Közzététel dátuma: 2020. 05. 25.

Telemedicina trendek

Közzététel dátuma: 2020. 05. 25.

Egy betegséggel való megküzdés a legtöbb esetben komoly lelki terhet jelent a páciensek számára, hiszen a betegeknek nem csak az esetleges fájdalommal, rosszulléttel és halálfélelemmel kell megküzdeniük, hanem mindezt a szeretteiktől, azaz a társas támasztól megfosztva kell végigcsinálniuk.

Közzététel dátuma: 2020. 03. 30.

Globális vállalással, önkéntes szolgálat elindításával és pénzadománnyal segíti a Pfizer a járvány elleni küzdelmet

Közzététel dátuma: 2020. 04. 10.

COVID-19 információ

Közzététel dátuma: 2020. 04. 10.

A két vállalat az egész világot érintő COVID-19 elleni vakcina kifejlesztésének felgyorsításán dolgozik

Közzététel dátuma: 2020. 04. 21.

Orvosok, ápolók, gyógyszerészek és más egészségügyi dolgozók figyelmébe

Közzététel dátuma: 2020. 01. 13.

2010 óta az USA-ban számos nem K-vitamin antagonista típusú orális antikoaguláns (NOAC) került forgalomba. A cikk szerzői a pitvarfibrilláló betegek orális antikoaguláns (OAC) terápiájának megválasztásával kapcsolatos trendeket, illetve ezek demográfiai és klinikai paraméterekkel való összefüggését vizsgálták.

Közzététel dátuma: 2020. 01. 13.

Eltérő NOAC-ok hatékonyságával és biztonságoságával kapcsolatos összehasonlító vizsgálat eredménye a kiújuló VTE és a súlyos vérzéses események szempontjából VTE-ben szenvedő betegek körében.

Közzététel dátuma: 2020. 01. 13.

Az orális antikoaguláns (OAC) megválasztása és a protonpumpa-inhibitorok (PPI) egyidejű alkalmazása nagyban befolyásolhatja a felső gasztrointesztinális (GI) vérzés kockázatát. Egy amerikai vizsgálatban több mint másfél millió betegnél hasonlították össze NOAC-ok és K-vitamin antagonista típusú orális antikoaguláns +/- PPI kezelés mellett jelentkező és hospitalizációt igénylő felső GI vérzés incidenciáját.

Közzététel dátuma: 2020. 01. 13.

A pitvarfibrilláló betegek esetében a stroke és a kardiális eredetű szisztémás embolizáció primer profilaxisára ajánlott orális antikoagulálás feltételezhetően előnyökkel jár a vénás tromboembóliák (VTE) kivédése tekintetében is. A jelen retrospektív kohorsz vizsgálatban elsőként tanulmányozták azt, hogy az antikoagulált pitvarfibrilláló betegeknél a későbbi VTE kockázata összefügg-e az alkalmazott OAC (orális antikoaguláns) típusával.

Közzététel dátuma: 2020. 01. 13.

A nonvalvuláris pitvarfibrillációban (NVPF) szenvedő betegek körében a direkt orális antikoaguláns kezelés alapvető fontossággal bír a stroke prevenciója érdekében. A referált vizsgálatban a gyógyszerváltás és -megszakítás arányát vizsgálták az USA-ban a három leggyakrabban alkalmazott NOAC (nem K-vitamin antagonista típusú orális antikoaguláns) esetében.

Közzététel dátuma: 2019. 12. 5.

Ajánlás védőoltások ütemezésére 1-2 éves kor között

Közzététel dátuma: 2020. 03. 23.

Az orális antikoagulánsok hatásossága és biztonságossága nonvalvuláris pitvarfibrillációban szenvedő betegeknél.