Hírarchívum

Közzététel dátuma: 2020. 08. 7.

A krónikus betegeknek sem kell mindenáron az orvosi rendelők székeit koptatni. A mostani digitális világban nagyon sok eszköz és applikáció létezik, amik hasznosak lehetnek ezen betegek számára is.

Közzététel dátuma: 2020. 08. 7.

Pulzusmérő okos óra, alváselemző vagy egészségmegőrző alkalmazások: ma már több százezer ilyen eszköz és alkalmazás segítheti az egészségünket, persze csak akkor, ha megfelelően használjuk őket.

Közzététel dátuma: 2020. 08. 7.

A Covid19 járvány hatására robbanásszerűen nyertek teret és valószínűleg alapjaiban rendezik át a gyógyítás gyakorlatát az egészség applikációk, nézzük mik ezek és miért lehetnek hasznosak!

Közzététel dátuma: 2020. 08. 5.

Figyeljen környezetére és önmagára is, hogy járvány helyzet idejében is megőrizze a mentális egészségét! Mikre érdemes figyelni? Nézze meg!

Közzététel dátuma: 2020. 08. 6.

A neuropátiás fájdalom kiváltásában számos tényező szerepet játszhat, Rendkívül hasznos a diagnózis felállításában, valamint a kezelés sikerességének megállapításában, ha a páciens különféle applikációkkal nyomon tudja követni a fájdalom jellegét és ezt be tudja mutatni kezelőorvosának.

Közzététel dátuma: 2020. 08. 6.

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz a világon. Ezért is fontos az olyan mobil alkalmazások használata, amelyek segíthetik az érintetteket és a kezelésben részt vevőket is.

Közzététel dátuma: 2020. 08. 6.

Több, mint 318.000 egészségügyi alkalmazás érhető el napjainkban a különböző platformokon, melyből látható, hogy a mobilegészségügy rohamosan fejlődő, ígéretes terület. Ezek közé tartoznak a kardiovaszkuláris rendszert monitorzozó alkalmazások is, de mik ezek és mire jók?

Közzététel dátuma: 2020. 08. 6.

A cukorbetegség továbbra is a mobil egészségügyi megoldások vezető pozícióját foglalja el és a legjobb piaci potenciált kínálja. Milyen alkalmazást ajánlhat betegének?

Közzététel dátuma: 2020. 08. 6.

A tartós stresszhelyzettel való mentális megküzdés nem csak időigényes gyakorlatokkal érhető el, de mik is lehetnek ezek?

Közzététel dátuma: 2020. 07. 28.

Vírus ide vagy oda, az egészségügyi dolgozó is ember. Hiába a segítés a hivatása, ettől függetlenül ugyanolyan családi, magánéleti, karrierrel kapcsolatos vagy egyéb problémákkal küzdhet, mint bárki más.

Közzététel dátuma: 2020. 07. 28.

A tapasztalatok szerint azonban a betegek körében elsöprően népszerű a videokonzultáció lehetősége, ez tekinthető ma a leginkább innovatív csatornának.

Közzététel dátuma: 2020. 05. 25.

Telemedicina trendek

Közzététel dátuma: 2020. 07. 28.

A mindennapi élethelyzetekben jelentkező feszültség, stressz megjelenik az érzéseinkben, gondolatainkban, sőt hatással van viselkedésünkre és fizikai állapotunkra is. Az alábbi gyakorlatok jó szolgálatot tehetnek a koronavírus utáni időkben is.

Közzététel dátuma: 2020. 05. 25.

Egy betegséggel való megküzdés a legtöbb esetben komoly lelki terhet jelent a páciensek számára, hiszen a betegeknek nem csak az esetleges fájdalommal, rosszulléttel és halálfélelemmel kell megküzdeniük, hanem mindezt a szeretteiktől, azaz a társas támasztól megfosztva kell végigcsinálniuk.

Közzététel dátuma: 2020. 08. 7.

Ebben az időszakban mindenki sokkal kiszolgáltatottabb, sokkal feszültebb, így különösen fontos a megfelelő orvos-beteg kommunikáció, melynek segítségével mindkét részről szorosabb együttműködést érhetünk el.

Közzététel dátuma: 2020. 03. 30.

Globális vállalással, önkéntes szolgálat elindításával és pénzadománnyal segíti a Pfizer a járvány elleni küzdelmet

Közzététel dátuma: 2020. 04. 10.

COVID-19 információ

Közzététel dátuma: 2020. 04. 10.

A két vállalat az egész világot érintő COVID-19 elleni vakcina kifejlesztésének felgyorsításán dolgozik

Közzététel dátuma: 2020. 04. 21.

Orvosok, ápolók, gyógyszerészek és más egészségügyi dolgozók figyelmébe